هشتاد یهودی ثروتمند آمریکا و داراییهایشان
مجموعه حاضر با استفاده از دو منبع گرد آمده است:
الف) سایت اینترنتی مربوط به مجلۀ فوربز؛
ب) کتاب «اورشلیم جدید: قدرت صهیونیستها در آمریکا»، نوشتۀ مایکل کالینز پایپر1، ترجمۀ اسماعیل اسفندیار که توسط «پژوهشگاه هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» در سال 1387 در هزار نسخه منتشر گردیده است.
فوربز2 (Forbes) یک شرکت آمریکایی پیشرو در زمینۀ انتشارات و رسانه میباشد. مجلۀ فوربز هر دو هفته یکبار منتشر میشود و مهمترین رقیب آن، مجله ی فورچون میباشد که آن نیز یک دوهفتهنامه است. مجلۀ فوربز در سال ۱۹۱۷ میلادی توسط یک مهاجر اسکاتلندی به همین نام بنا نهادهشد که یک مقالهنویس برجسته در زمینۀ مسائل اقتصادی بود. انتشار مجله بعد از مرگ فوربز در سال 1954 میلادی توسط فرزندان و نوهاش در نسلهای بعد از او هم تاکنون ادامه یافتهاست.3
مجلۀ فوربز با نگاهی مادّی و کمیّ به معرفی ثروتمندان و قدرتمندان مطرح دنیا میپردازد و گزارشهای آن در محافل پژوهشی دنیا معتبر تلقی میشود و موضوع استناد قرار میگیرد..
فهرستِ حاضر بر مبنای نامهایی سامان داده شده است که «مایکل کالینز پایپر» منتقد رسانهای و خبرنگارِ هفتهنامۀ مستقل آمریکن فری پرس (A.F.S.) واشنگتن، با هدف معرفی یهودیان ثروتمندِ آمریکایی، از فهرست فوربز در معرفی چهارصد ثروتمند آمریکایی در سال 2004 ارائه کرده است و توسط نگارندۀ این سطرها طبق فهرست مارس 2012 فوربز (فروردین 1391) تا جایی که مقدور بوده، بازیابی و بهروز شده است.4
مطابق معلومات مجله فوربز اشخاصی که تا مارس 2012 میلادی در جهان بین یک میلیارد دلار تا 69 میلیارد دلار ثروت داشتهاند، 1228 نفر هستند که داراترینِ ایشان«کارلوس اسلیم هِلو» و خانوادهاش (Carlos Slim Helu& family) با مالکیت شرکت تلکام (telecom) و 69 میلیارد دلار دارایی، رتبۀ1 را دارند و دیگران هرچه ثروت کمتری داشته باشند، به ترتیب رتبههای بعدی را ازآنِ خود میکنند.
آمارِ ثروتهای یهودیان آمریکا در فهرستی که اینک پیش رو دارید، مبلغِ شگفتانگیزی حدود چهارصد و چهل میلیارد دلار را شامل میشود که بهعنوانِ جزء کوچکی از تواناییهای مالی حیرتانگیز یهود در آمریکا باید دیده شود.
برای رسیدن به تصوّری از گرانبهایی چنین ثروتی، کافی است آن را با مبلغ بودجۀ سالانۀ کشورمان مقایسه کنیم که طبق اعلام خبرها «حدود 510 هزار میلیارد تومان» بوده است. با توجه به بهایِ روز دلار در هنگام تحریرِ متن حاضر و با یک حساب سرانگشتی معلوم میشود ثروتِ تنها همین هشتاد یهودی آمریکایی، سه برابر بودجۀ سالِ 1391 کشورمان است!
ضمناً توجه عزیزان علاقهمند را به این نکته جلب میکنیم که در فهرست فوربز ثروتهای مساوی، رتبههای مساوی به بار میآورند؛ ولی رتبۀ بعدی به تعداد رتبههای تکراری دچار تنزل میشود. مثلاً اگر سه رتبۀ52 داشته باشیم، بدون آنکه رتبههای 53 و 54 داشته باشیم، رتبۀ بعد رتبۀ 55 خواهد بود و اگر هفت رتبۀ 100 داشته باشیم پس از هفتمین رتبۀ تکراری، رتبۀ بعدی رتبۀ 107 خواهد بود.
نکتهای که در مجالی دیگر باید به آن پرداخته شود این است که چنین فهرستهایی همۀ نقش یهودیان در چرخههای مختلف تولید و ادارۀ ثروتهای بزرگ را نشان نمیدهد و تنها به بخش مختصری از آن میپردازد. دیگر اینکه متن حاضر، طبق روالی که داشته صرفاً به یهودیانِ آمریکایی پرداخته است؛ همچنین در این گزارش به ثروتمندانی که کمتر از یک میلیارد دلار دارایی داشتهاند، نیز نپرداختهایم.
نسبت به کاستیهای فهرست حاضر هم وقوف اجمالی داریم، ولی در عین حال آنچه از دستمان ـ در عین بیبضاعتی ـ برمیآمده، همین بوده که پیش رو دارید؛ به این امید که دستانی تواناتر و زبدهتر چنین گزارشهایی را اصولیتر و کاملتر ارائه نمایند. ان شاءاللهتعالی.
بدون تردید و طبق مستندات موجود، متعددی از افراد نامبرده در این فهرست، با امکانات، توانایی و هنرمندیشان تأثیراتی سوء و شیطانی بر سرنوشتِ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما ایرانیان و دیگر کشورها و مردم مظلوم جهان گذاشته و میگذارند. پرسش مهمی که جا دارد مطرح گردد این است که آیا برای سیاستگزاران علمی و پژوهشی کشور جالب نیست که این افراد و عملکردشان را لااقل به اندازۀ واحدهای یک رشتۀ تحصیلی بشناسند و به نسل جوانمان که خواه و ناخواه با ایشان درگیر هستند به درستی بشناسانند؟! آیا در بدنۀ علمی و تحقیقی کشور ما جایی وجود دارد که به گونهای مستمر، جامع و کارآمد به این مهم بپردازد؟ فقط باید موضوعاتی نظیر انقلابهای مخملین پیش آید تا بعضی از مراکز ذیربط به اندازۀ سرِ سوزنی به فعالیتهای بعضی از چهرههای حاضر در این فهرست توجه نشان دهند؟!
اساساً آیا بدون شناختن افرادِ این مجموعه و دیگر مجموعههای مشابه، میتوان آن بخش از قوانین کشور را که در مورد عدم تعامل با شرکتهای صهیونیستی تصریح دارد، به اجرا درآورد؟!
پاورقی:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. مایکل کالینز پایپر (Michael Collins Piper) متولد 1960 میلادی در پنسیلوانیای آمریکا و فرزند «تامس ام. پایپر» و «گلوریا آرمسترانگ پایپر» است. او اصالت آلمانی، ایرلندی، هلندی و سرخپوستی آمریکایی دارد. [اسرار کثیف: جنایت، توطئه و لاپوشانی در قرن بیستم؛ مایکل کالینز پایپر، با مقدمه و توضیحات مارک گلن؛ بهمن نورایی بیدخت؛ پژوهشگاهِ فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ تهران؛ 1387؛ ص341]
2. این نام را به فارسی «فوربس» هم مینویسند.
3. برگرفته از اینترنت (ویکیپدیا).
4. مایکل کالینز پایپر از 125 ثروتمند آمریکایی این اسامی مجموعاً در فهرست فوربز 400 سال 2004 میلادی 125 نام بوده است که در فهرست فوربز 2012 از ثروتمندان جهان، هشتاد نام تکرار شده است.
ثبت دیدگاه