قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین
مصوب نوزدهم اردیبهشت 1369
معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات
معاونت حقوقی ریاست جمهوری
قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین
مصوب نوزدهم اردیبهشت 1369 با اصلاحات و الحاقات بعدی
ماده 1 (اصلاحی 29 خرداد 1384) – سرزمین فلسطین به ملت فلسطین تعلق داشته و دارد و رژیم اشغالگر قدس و حکومت غاصب صهیونیستها که با ظلم و غصب و قتل عام و جنایت بر این سرزمین و بیت المقدس مسلط گردیدهاند غاصب و ظالم و محکومند و بر همه ملتها و انسانهای حق طلب جهان خصوصأ مسلمانان و بالاخص مردم و حکومت جمهوری اسلامی ایران لازم است از مردم ستمدیده و آواره و مبارز فلسطین تا رسیدن به حقوق حقه خویش به هر نحو ممکن حمایت و دفاع نمایند.
هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی موظف است از طرق مختلف این حمایت را تعمیق و گسترش بخشد و در فرصتهای مقتضی کنفرانسی از نمایندگان کشورهای اسلامی و صاحبنظران در این راستا تشکیل دهد.
دبیرخانه دائمی کنفرانسهای بینالمللی فلسطین به منظور برگزاری این کنفرانسها و پیگیری مصوبات مجلس شورای اسلامی درباره فلسطین تشکیل میشود.
اعضاء دبیرخانه پنج نفر متشکل از یک نفر به انتخاب رئیس مجلس شورای اسلامی (به عنوان دبیر) و دو نفر نمایندگان منتخب مجلس شورای اسلامی موضوع ماده (5) این قانون برای کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین ودو نفر از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس میباشد کلیه امور دبیرخانه با نظر اعضاء انجام پذیرفته و مصوبات آن با رأی اکثریت اعضاء لازم الاجرا است.
هزینه دبیر خانه دائمی از محل اعتبار قانون مصوب قبلی تأمین میگردد.
دستورالعمل اجرایی این قانون توسط دبیرخانه تهیه و به تصویب رئیس مجلس شورای اسلامی میرسد.
تبصره (الحاقی 6 دی 1396) ـ دولت مکلف است از همه قدس شریف به عنوان پایتخت همیشگی تمامی سرزمین فلسطین حمایت کند.
ماده 2 – دولت جمهوری اسلامی ایران میتواند صندوق کمکهای انسانی را جهت حمایت از مردم فلسطین تشکیل دهد و کمکهای مسلمانان و افراد آزادیخواه جهان را جمعآوری و در جهت حمایت و تقویت آوارگان فلسطینی و مردم مظلوم و مبارز سرزمین فلسطین انتفاضه صرف نماید.
ماده 3 – بنیاد شهید انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی با اذن ولی امر مسلمین و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران موظفاند از خانوادههای شهداء، جانبازان، اسراء و مفقودین سرزمینهای اشغالی و سایر شهدائی که از بقیه نقاط جهان در راه آزادی فلسطین به شهادت میرسند در حد توان حمایت معنوی و مادی نمایند.
ماده 4 – وزارتخانههای فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند هرساله جهت تحصیل تعدادی از داوطلبان فلسطینی در دانشگاههای کشور سهمیهای را منظور نمایند.
ماده 5 – بمنظور اجرا و پیگیری و هماهنگیهای لازم کمیتهای مرکب از نمایندگان تام الاختیار وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید، فرماندة کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت اطلاعات، بنیاد جانبازان، هلال احمر و دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس زیر نظر رئیس جمهور یا نماینده ایشان تشکیل و هر شش ماه اقدامات انجام شده را به مجلس شورای اسلامی گزارش نماید.
ماده 6 – وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظفند حمایت تبلیغاتی از انقلاب اسلامی فلسطین را در اولویت فعالیتهای برون مرزی خود قرار دهند.
ماده 7 – با توجه به سوابق تاریخی، مجلس شورای اسلامی و دولت جمهوری اسلامی ایران بیت المقدس را به عنوان موطن و مرکز دولت اسلامی در تبعید فلسطین به رسمیت میشناسد و از تمام کشورهای اسلامی تقاضا دارد این شهر را به عنوان مرکز دولت اسلامی در تبعید فلسطین به رسمیت بشناسند.
ماده 8 – هر نوع برقراری رابطه اقتصادی و تجاری و فرهنگی با کمپانیها و مؤسسات و شرکتهای وابسته به صهیونیستها در سطح جهان ممنوع میباشد.
تبصره (منسوخه 19 خرداد 1389) – وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف مدت یک سال در حد امکان لیست کامل شرکتها و مؤسسات و کمپانیهای صهیونیست را در سطح جهان شناسائی و به مجلس شورای اسلامی و هیأت دولت ارائه نماید.
تبصره1 (الحاقی 19 خرداد 1389) ـ کمیتهای تخصصی مرکب از وزارتخانههای امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی، اطلاعات، نفت، بانک مرکزی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تشـکیل میشود که فهرست کامل شرکتها و مؤسسات صهیونیستی در سطح جهان و فهرست اشخاص حقیـقی و حقوقی موضوع تحریم را به صورت شفاف ظرف دو ماه پـس از تصویب این قانون ارائه کند و به صـورت سالیانه و یا حسـب ضرورت به روزرسانی نماید.
تبصره2 (الحاقی 19 خرداد 1389) ـ وزارت امور خـارجه موظف است گزارش روند فعالیت کمیته مذکور را سالیانه و همچنین در مواقع مقتضی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه نماید.
تبصره3 (الحاقی 19 خرداد 1389) ـ وزارت امور خارجه موظف است در فرصتهای مقتضی در مجامع جهانی و اجلاسهای بینالمللی از جمله سازمان کنفرانس اسلامی و اجلاس غیرمتعهدها، طرح تحریم کالاهای رژیم اشغالگر قدس را مطرح و جهت درج در بیانیهها و قطعنامهها پیشنهاد دهد.
تبصره4 (الحاقی 19 خرداد 1389) ـ سـازمان صدا و سیما موظف است طبق فهرسـت ارائه شـده توسط کمیته تخصصی موضوع تبصره (1) از تبلیغ هر نوع کالای شرکتهای صهیونیستی خودداری نماید.
قانون فوق مشتمل بر هشت ماده و یک تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و شصت و نه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 19/ 2/ 1369 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – مهدی کروبی
لینک منبع:
https://qavanin.ir/Law/PrintText/83734
———————————————————-
علاقهمندان به مطالعهی بیشتر، میتوانند به منبع ارزشمندِ سهزبانهی ذیل نیز مراجعه کنند:
عنوان کتاب (فارسی): حمایت قانونی
عنوان کتاب (عربی): الدعم القانونی
عنوان کتاب (انگلیسی):
The Legal Supprot
گردآورنده: مرکز مطالعات فلسطین (وابسته به کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین ـ ریاست جمهوری)
ناشر: مرکز مطالعات فلسطین
چاپ اوّل، تابستان 1390
تعداد صفحات: 216 صفحه (قطع 13 در 18 سانتیمتر)
ثبت دیدگاه