حمایت گسترده و همه جانبه ی اسرائیل از تشکیل حکومت مستقل کردستان عراق نشان از پیشینه و عمق روابط و همکاری خاندان بارزانی و برخی جریان های کردی با رژیم جعلی اسرائیل و مقامات صهیونیستی دارد.
روزنامه ی اسرائیلی هاآرتص با اشاره به سخنرانی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر «حمایت اسرائیل از تلاش های کردها برای تحقق حکومت برای خود» نوشته است:
«این سخنان چند روز پس از سخنرانی خانم ایلت شکید وزیر دادگستری اسرائیل نشانگر نوعی رقابت بین متحدان و یا رقبا در حزب «اسرائیل خانه ی یهودی» می باشد. خانم شکید در کنفرانس هرتصلیا توضیح داد که تشکیل حکومت کرد در عراق، قبل از هر چیز به نفع اسرائیل و ایالات متحده می باشد و وقت آن است که آمریکا ]با صراحت[ از این مسأله حمایت کند.»
سوی بارئیل نویسنده ی صهیونیست هاآرتص در این مقاله می افزاید:
«ما خرسندیم که نخست وزیر اسرائیل از برپایی حکومت مستقل کرد حمایت می کند. این کمک مهمی برای یک هدف مشروع است.
اما دقیقاً از نگاه اسرائیل ]و منافع و مصلحت اسرائیل[، ما منتظر یک دیپلماسی آرام بودیم نه نوعی سیاست علنی که روابط شکننده ی ما را با کشورهای همجوار ]مثل ترکیه[ دچار مشکل سازد.»
نشریه ی اسرائیلی هاآرتص در ادامه ی تحلیل خود به اختلافات داخلی کردها اشاره و از این حرکت مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق به عنوان یک فرصت طلبی یاد کرده و افزود:
«در صحنه ی داخلی نیز بارزانی در مقابل رقبای سیاسی است که وی را تهدید می کنند. پس از چند روز گفت و گو با حزب اتحادیه ی میهنی کردستان به رهبری جلال طالبانی و نیز حزب گوران (تغییر) در خصوص جلسه پارلمان کردستان توافق شد. اما بارزانی با یک اقدام یک طرفه پارلمان را منحل کرد.
رقبای بارزانی محقانه ادعا دارند که «دوره ی حکومت وی 2 سال قبل، (آن هم پس از 2 سال تمدید) به پایان رسیده است. بنابراین ریاست و رهبری وی غیرقانونی است.»
این نویسنده ی اسرائیلی، از نگاهی دیگر، حرکت و اقدام مسعود بارزانی در برگزاری همه پرسی برای ایجاد حکومت مستقل کرد را یک تاکتیک و شگرد سیاسی برای تداوم قدرت خود دانسته و نوشته است:
«براساس گزارش ها، ]از درون جامعه کردها[ سناریوی دیگری هم وجود دارد که بارزانی با ]استفاده از[ همه پرسی قدرت خود را برای مدت دو سال دیگر تمدید کند. در زمان حاضر پیش بینی نحوه پیروزی بارزانی بر مخالفان داخلی اش ]در جامعه کردها[ دشوار می باشد، اما صرف مطرح شدن این مسأله، نشان دهنده ی آن است که یکی از اهداف همه پرسی شاید آن باشد که به ابزاری برای بازی سیاسی اش جهت رسیدن به یک دوره ی اضافی از قدرت باشد.»
یادآوری می شود که روزنامه ی اسرائیلی یدیعوت احارانوت در 19 شهریور 1396ش/ 10 سپتامبر 2017م، در مقاله ای به قلم سام داربری به طور تلویحی به سفر کوتاه و محرمانه مسعود بارزانی به فلسطین اشغالی و دیدار با مقامات اسرائیلی اشاره کرده و افزوده است که او در این سفر ضمن سنگین و سبک کردن و مشورت با طرف اسرائیلی، این پیام و توصیه را دریافت کرده که، «راز و حکمتی در این اقدام نهفته و اسرائیل هم چنان در این مسیر از او پشتیبانی خواهد کرد.»
در این مقاله به پیشینه ی حضور نظامی اسرائیلی ها در کردستان عراق و همکاری بسیار نزدیک آن ها با ملا مصطفی بارزانی پدر مسعود بارزانی درگذشته تصریح شده است. بعضی پژوهشگران و تاریخ نگاران با استناد به برخی مستندات و منابع مدعی اند که خاندان بارزانی از تبار یهودی برخوردارند و قبر SALOMON BARAZANI (سالومون بارزانی) جد آنها در بیت المقدس قابل رویت است.
ثبت دیدگاه