جنگ هشت روزه غزه، تجربهها، درسها، دستاوردها و عبرتهای جدیدی را در حافظه تاریخی خاورمیانه اسلامی ثبت و ضبط کرد.
تهاجم وحشیانه اشغالگران یهودی به غزه، بمباران و کشتار مردم بیپناه، انهدام اماکن مسکونی، مساجد، بیمارستانها، مدارس و زیرساختهای آن منطقه از یک سو و مقاومت و پایداری قابل ستایش مردم آن سامان از سوی دیگر، یادآور همان حوادث تلخ و غمناک جنگ 22 روزه غزه در چند سال پیش بود.
در جنگ هشت روزه نیز چون گذشته، اسرائیلیها با همه امکانات و قساوت تمام مردم بیدفاع و مظلوم غزه از جمله کودکان را آماج حملات هوایی قرار دادند و صدها نفر را به شهادت رساندند و یا مجروح کردند.
جنگ هشت روزه در عین شباهت با دیگر جنگها و تهاجمات ددمنشانه اسرائیل یک تفاوت اساسی و استراتژیک با گذشته داشت. در این جنگ، فلسطینیان برای اولین بار در تاریخ اشغال فلسطین و تأسیس دولت جعلی اسرائیل، توانستند تلآویو یعنی قلب رژیم صهیونیستی را هدف موشکهای فجر 5 قرار دهند.
هدف قرار دادن شهرها و مناطق عمده یهودینشین، از تلآویو تا هرتصلیا، کریات ملاخی، بئرالسبع، دیمونا، عسقلان، اشدود و … نشان داد که نیروهای مقاومت اسلامی غزه به فنآوریهای موشکی جدیدی دست یافتهاند که قادرند دولتمداران، سیاستگذاران، فرماندهان نظامی و جنگسالاران توسعهطلب اسرائیلی را از هرگونه گستاخی و جنگطلبی و تهاجم به مردم مظلوم فلسطین پشیمان و وادار به تسلیم کنند. در شصت و چهار سال گذشته، اشغالگران صهیونیست بر این باور و عادت وحشیانه متکی بودند که در جنگافروزی، تجاوز، انهدام و کشتار مردم فلسطین نه فقط حرف اوّل بلکه حرف آخر را نیز آنها میزنند. جنگ هشت روزه غزه نشان داد که تاریخ ورق خورده است. یعنی از این پس، حرف آخر را نه ژنرالها، دولتمداران و سیاستگذاران کهنهکار و جنگسالار یهودی بلکه جوانان مقاومت اسلامی فلسطین خواهند زد. آنها با شلیک موشکهای فجر 5، ناکارایی و شکنندگی سپر دفاعی موشکی اسرائیل موسوم به «گنبد آهنین» را به اثبات رساندند و نشان دادند که هیچ نقطهای در اراضی اشغالی و مناطق یهودینشین از برد و تیررس موشکهای مقاومت در امان نیست.
پذیرش شروط مقاومت اسلامی فلسطین از سوی دولت اسرائیل، مبنی بر عدم شروع هرگونه تجاوز، توقف اقدامات خصمانه زمینی یا هوایی در نوار غزه و پایان دادن به محاصره و بازگشایی گذرگاههای غزه به منظور تسهیل در رفت و آمد شهروندان و ساکنان غزه و انتقال کالا و … همگی نشان داد که اسرائیل امروز کاملاً شکست خورده و در موضع انفعال کامل قرار گرفته است. اصابت موشکهای فجر مقاومت اسلامی به مناطق و شهرهای مهم یهودینشین به خصوص تلآویو، همه معادلات شصت و چهار سال گذشته را بر هم زد و تغییر داد. براساس معادلات جدید، از این پس، اسرائیلیها جرأت آن را ندارند که به مقتضای مطامع و منافع اشغالگران یهودی، هرزمان که اراده کردند به تجاوز و تهاجم علیه ساکنان غزه و یا دیگر مناطق فلسطینینشین اقدام کنند.
جنگ هشت روزه غزه اگرچه به قیمت خون 163 زن، کودک، نوجوان، جوان و سالخورده فلسطینی و جراحت بیش از 1300 نفر دیگر و به علاوه انهدام بخشی از زیرساختهای شهرهای خان یونس، رفح، غزه و … تمام شد، اما بیش از همیشه قساوت، سنگدلی و سفاکی اشغالگران یهودی و حامیان آمریکایی، اروپایی و عربی آنها را به نمایش گذاشت. مردم آزاده در بسیاری از کشورها و شهرهای جهان با ابراز خشم، انزجار و اعتراض خود علیه جنایتکاران صهیونیست و متحدان جهانی و منطقهای آنها، حمایت خود را از مردم مظلوم غزه و آرمان آزادی فلسطین اعلام کردند و این پیروزی بزرگ و مهمِ دیگر مقاومت اسلامی غزه در افکار عمومی جهان بود. این در حالی بود که ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و برخی سران و شاهان عرب به بهانه حمایت از «امنیت اسرائیل» دفاع و پایداری نیروهای مقاومت فلسطینی از خانه و سرزمینشان را محکوم و در عوض از تهاجم و آدمکشی اسرائیلیها حمایت به عمل آوردند.
بعضی دولتهای عربی و در رأس آنها عربستان سعودی با سکوت، مواضع خود را در برابر جنایات و وحشیگری اشغالگران صهیونیست از یک سو و مردم مظلوم غزه بیش از پیش آشکار کردند. برخی دولتها از قبیل مصر، ترکیه و قطر نیز برای برقراری آتش بس که بیش از همه اسرائیلیها و آمریکاییها خواستار آن بودند، پادرمیانی و تلاش کردند.
مُرسی رئیسجمهور مصر اعلام کرد که سفیر اسرائیل در مصر را احضار و سفیر مصر در تلآویو را فراخوانده و برای برقراری آتش بس کوشش و اقدام کرده است. این در حالی بود که به اعتراف صریح رهبران گروهها و سازمانهای مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان، موشکهای فجر که اقتدار فلسطینیان را برای اوّلین بار – به گونهای که تمام مردم جهان نیز واقف شدند- در برابر اسرائیلیها به نمایش گذاشت، بخشی از دانش و فنآوری ایران اسلامی بود که در مسیر آرمان آزادی قدس شریف، در اختیار رزمندگان مقاومت اسلامی قرار گرفته بود.
در هر صورت جنگ هشت روزه صرف نظر از همه دستآوردها، جبهه وصفِ دوستان و دشمنان واقعی و اصلی اشغالگران یهودی از یک سو و مقاومت اسلامی فلسطین از سوی دیگر را نیز به خوبی نشان داد.
جنگ هشت روزه غزه بیش از پیش ثابت کرد که برای آزادی فلسطین، امیدوار بودن و دل بستن نه فقط به قدرتهای جهانی، از ایالات متحده آمریکا تا اتحادیه اروپا، شورای امنیت، سازمان ملل و دیگر مجامع بینالمللی بلکه به حاکمان، امیران و تاجداران کشورهای اسلامی و عربی، حتی سازمان کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب نیز کاری عبث است که جز وقتکشی و خیانت به آرمان قدس و مردم مظلوم فلسطین نیست.
امروز به تجربه ثابت شده است که تنها گزینه و راهِ آزادسازی فلسطین، ایستادگی و مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست با بهرهگیری از سلاح متکی بر ایمان اسلامی است. آن چنان که پیش از این حضرت امام خمینی (س) فرموده بود:
«باید برای آزادی قدس از مسلسلهای متکی بر ایمان و قدرت اسلام استفاده شود.»
محمّدتقی تقیپور
جنگ هشت روزه غزه، تجربهها، درسها، دستاوردها و عبرتهای جدیدی را در حافظه تاریخی خاورمیانه اسلامی ثبت و ضبط کرد. تهاجم وحشیانه اشغالگران یهودی به غزه، بمباران و کشتار مردم بیپناه، انهدام اماکن مسکونی، مساجد، بیمارستانها، مدارس و زیرساختهای آن منطقه از یک سو و مقاومت و پایداری قابل ستایش مردم آن سامان از سوی […]
ثبت دیدگاه