حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 4 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1224 تعداد نوشته های امروز : 0×

تازه ترین مطالب

عزای ما در فقدان آقای سیّد حسن نصرالله از جنس عزای حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام است یعنی زنده‌کننده و پیش‌بَرنده و شوق‌آفرین برای کار و پیشرفت لزومِ گرفتنِ «انتقام سخت» و تاریخ‌ساز از سران و رهبران جبهه‌ی جهانی قوم یهود و رژیم تروریست «اسرائیل» ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، بحول و قوه‌ی الهی کوبنده‌تر خواهد شد پیام مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان فلسطین، به وسیله‌ی خبیث‌ترین کفّار عالم غصب شده؛ حکم قطعی شرعی و بر همه واجب است فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلی‌اش برگردانند ایجاد وحدت و تشکیل «امّت اسلامی» دشمنانی دارد؛ روی «دشمنان اسلام» فکر کنید، تکیه کنید؛ دشمن فلان کشور، مهم نیست؛ کسانی هستند دشمن اسلامند. اینکه دختر عزیز ما مدال خودش را اهدا می‌کند به بچّه‌های غزّه یا فلسطین، این در دنیا خیلی پُرمعنا است یکی از واجبات قطعی، حمایت از مظلومان غزّه و فلسطین است؛ هر کس هر جور می‌تواند

24 اسفند 1394 - 0:59
شناسه : 4166
بازدید 238
6

آیا صهیونیسم جدا از یهود و یهودیت است؟ شباهت یا وجه افتراق این دو چیست و تا کجاست؟ اهداف، آرمان و شیوه‌های رفتاری این دو تا چه حد متفاوت و یا نزدیک به هم است؟ چگونه می‌توان نسبت به دیدگاه‌ها و تفاسیر مختلف و متفاوت در این باره داوری کرد؟ متن گزیده زیر که از […]

ارسال توسط :
پ
پ

آیا صهیونیسم جدا از یهود و یهودیت است؟ شباهت یا وجه افتراق این دو چیست و تا کجاست؟

اهداف، آرمان و شیوه‌های رفتاری این دو تا چه حد متفاوت و یا نزدیک به هم است؟

چگونه می‌توان نسبت به دیدگاه‌ها و تفاسیر مختلف و متفاوت در این باره داوری کرد؟

متن گزیده زیر که از سوی یک دانشمند صاحب‌نظر و معتقد یهودی در این خصوص به رشته تحریر درآمده، پاسخ بسیار صریح و روشنی است به پاره‌ای ابهامات و سؤال‌ها در این باره، که از نظر خوانندگان می‌گذرد:

صهیونیسم با آنکه نزد بسیاری از هواداران خود مقدّس است، نمی‌تواند جای آرمان مسیحایی را بگیرد. هدف صهیونیسم تأسیس دولت یهود در فلسطین تحت حمایت قدرت‌های اروپاست. آرمان مسیحایی وعده می‌دهد که یهود یک قدرت جهانی در فلسطین تأسیس خواهد کرد و همة اقوام زمین در مقابل آن کرنش خواهند نمود. صهیونیسم حتی در بعد سیاسی خود تنها یک مرحله از آرمان مسیحایی را محقّق ساخت و به همین علت در صورت توفیق ممکن است به سوی تحقّق کامل آن آرمان گام بردارد. این اقدام در صورت عدم توفیق نیز یهودیان را در مورد اصل آرمان دلسرد نخواهد کرد؛ زیرا آرمان مسیحایی از آزادی یهودیان گسترده‌تر و از تأسیس یک دولت یهودی مستقل فراگیرتر است. آرمان یادشده اهداف بلندی را برای بشریت و تکامل نژاد بشری در نظر می‌گیرد، ولی در عین حال، در یک زمینة یهودی و با مفهومی کاملاً یهودی باقی خواهد ماند. آن آرمان صلح جهانی و عصر عدالت و پارسایی را وعده می‌دهد؛ عصری که درآن همة انسان ‌ها خواهند دانست که خدا یکی و نام او یکی ]یَهُوه[ است. ولی این عصر پس از اصلاح معنویّات قوم یهود تحت هدایت یک انسان خواهد بود که نهالی از خاندان داوود است و خدا او را می‌فرستد تا آنان را به راستی و درستی رهنمون شود. قومی که خدا برای ابلاغ رسالت خود به جهانیان برگزیده، خواهد توانست مسئولیت خویش را در اصلاح معنویّات جهان انجام دهد. امید مسیحایی که انبیا و دانایان آن را اعلام می ‌کردند، همین بود و امید مسیحایی بیشتر یهودیان عصر ما نیز همین است و باور جناح‌های مختلف جامعه در این باب تنها در جزئیات تفاوت دارد.1 به برکت آزادی یهودیان در تفسیرِ اعتقادات، این تفاوت ‌ها تنها تفرقه‌ ای را در اردوگاه یهودیت پدید نیاورده است و هر گروه به شیوه خود در تحقّق این آرمان شکوهمند سهیم می ‌شود.2

جولیوس گرینستون

ترجمه: حسین توفیقی

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. See Güdemann, Das Judenthum, pp.93-105 (Vienna, 1902).

در این منبع، عناصر جهانی اندیشة مسیحایی مورد تأکید قرار گرفته و اعتقاد به آمدن مسیحای شخصی محصول تخیّلات واعظان دانسته شده است. استناد منبع یادشده به دعای سال نو (رک.: صفحه 120 از کتاب حاضر) را نمی‌توان رد کرد، ولی حتی در این دعا، امید به بازگشت مسیحا بن داوود مطرح شده است. رک.: منابع زیر که هر دو نظر را ارائه و مورد بحث قرار داده‌اند:

Joseph, Judaism as Creed and Life, pp.167-73 (London 1903); Leo Bäck, Das Wesen des Judenthums, pp.142-6 (Berlin, 1905).

2. جولیوس گرینستون: انتظار مسیحا در آیین یهود، ترجمه حسین توفیقی، انتشارات: دانشگاه ادیان و مذاهب، چاپ اول 1387، ص 172-171.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.