« تا فراموش نکنیم»
انتشار یک اثر گرانسنگ درباره هولناکترین فاجعه تاریخ، یعنی چگونگی اشغال سرزمین فلسطین، قتل عام، اخراج و آوارگی صدها هزار نفر از صاحبان و ساکنان آن.
درباره چگونگی اشغال صدها شهر، روستا و آبادی فلسطینی چه می دانید؟
تروریست های مهاجم صهیونیست، چگونه و با چه شیوه هایی این شهرها و روستاها را منهدم و اشغال کردند؟
صدها هزار نفر فلسطینی ساکن این مناطق چگونه و با چه روش هایی قتل عام و یا از خانه و سرزمین خود اخراج و آواره شدند؟
یکایک روستاها و آبادی های یاد شده، قبل از تهاجم نظامی اشغالگران صهیونیست، از چه وضعیت اقتصادی یا فرهنگی و اجتماعی برخوردار بودند؟
امروز پس از 71 سال اشغال، روستاها و آبادی های مورد نظر چه وضعیت و موقعیتی دارند؟
« تا فراموش نکنیم» گنجینه مستندی است که نه فقط به سؤال های یاد شده، بلکه به ده ها پرسش یا شبهه و ابهام در این باره پاسخ می دهد.
برجستگی و ویژگی این اثر:
1- « تا فراموش نکنیم» پیش از این به دو زبان عربی( با عنوان کَیْ لا نَنْسی) و انگلیسی (ALL THAT REMAINS)، منتشر شده بود. نسخه عربی کتاب در سال 1379، برگزیده و برنده جایزه جهانی هشتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.
2- این اثر گرانسنگ به همّت گروهی از پژوهشگران و تاریخ نگاران برجسته فلسطینی به سرپرستی و سر ویراستاری دکتر ولید الخالدی به رشتة تحریر در آمده و در مؤسسه معتبر فلسطینی « الدراسات الفلسطینیه» در بيروت به زیور طبع آراسته شده است.
این کتاب ارزشمند محصول همکاری سه مؤسسه و مرکز مشهور مطالعاتی و پژوهشی زیر است:
الف)مؤسسه مطالعات فلسطین در واشنگتن. دی. سی؛
ب) دانشگاه بیرزیت در کرانه غربی رود اردن؛
ج) مرکز پژوهش های اجتماعی الجلیل.
3- متن و مندرجات « تا فراموش نکنیم» علاوه بر پژوهش های کتابخانه ای و داده های اسنادی( حتّی اسرائیلی ـ یهودی) ، متکی و مبتنی بر تحقیقات و بررسی های میدانی نیز است.
این اثر تصویری واضح و ملموس از 418 روستا، شهر و آبادی فلسطینی در قبل از ویرانی و اشغال (سال 1948م / 1327 ه.ش) را به همراه جزئیات آماری، تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، با صدها عکس، نقشه و نیز وضعیت کنونی آن مناطق وآن چه باقی مانده است در 14 فصل ارائه می دهد که هر کدام به یک فرمانداری یا استان مرتبط و به صورت الفبایی فهرست بندی شده اند. تصویری روشن از صدها روستا، آبادی و شهر سرسبز، آباد و سرشار از سرزندگی که در اندک زمانی، در هولناک ترین فاجعه تاریخ، به تلّی از خاک تبدیل شدند. این روستاها و آبادی ها، امروز نه فقط برای جهان خارج از آن سرزمین، بی نام و نشان مانده اند، که گویی هرگز وجود خارجی نداشته اند.
4- تاریخ معاصر جهان که بی تردید، روایتی غربی ـ یهودی است، با تمام تلاش، نه تنها سعی در تحریف این تاریخ مستند دارد، بلکه به طور جدّی درصدد است این فاجعه بزرگ تاریخ، همچنان در پسِ پرده، چون رازِ سربسته، پنهان و ناگفته باقی بماند.
5- این کتاب از سوی انتشارات حامیان آزادی قدس وابسته به سازمان مردم نهاد جمعیّت حامیان آزادی قدس شریف، پس از شش سال کار و تلاش مداوم، در مسیر ترجمه، ویرایش، بازخوانی و آماده سازی آن، در 764 صفحه قطع رحلی، سرانجام با مدد و توفیق الهی چاپ و منتشر و در تاریخ 9 مهر سال جاری در محل دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.
6- علاقمندان، دانشگاهیان، مراکز مطالعاتی، پژوهشی و کتابخانه ها برای دریافت این گنجینه گرانسنگ می توانند در ساعات اداری با دفتر جمعیّت حامیان آزادی قدس به شماره 4-66977903 تماس برقرار کنند.
ثبت دیدگاه