حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 22 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1245 تعداد نوشته های امروز : 0×
15 شهریور 1395 - 23:10
شناسه : 4433
بازدید 319
3

دیاسپورا (Diaspora)به یهودیان پراکنده در سطح جهان اطلاق می شود. شاید به غیر از یهودی ها قوم دیگری را نتوان یافت که با توجه به جمعیت بسیار کم، که بیشترین تخمین آن میلیون نفر است، به این صورت در سراسر دنیا پراکنده اند. یهودیها دلیل این پراکندگی را ضدیت دیگر اقوام با آنها می دانند […]

ارسال توسط :
پ
پ

دیاسپورا (Diaspora)به یهودیان پراکنده در سطح جهان اطلاق می شود.

شاید به غیر از یهودی ها قوم دیگری را نتوان یافت که با توجه به جمعیت بسیار کم، که بیشترین تخمین آن میلیون نفر است، به این صورت در سراسر دنیا پراکنده اند.

یهودیها دلیل این پراکندگی را ضدیت دیگر اقوام با آنها می دانند و مدعی هستند که با حمله ها و تهاجماتی که علیه آنها صورت گرفته، بالاجبار گرفتار تبعید (Galut) یا آوارگی شده اند. ولی حقایق مستند تاریخی، حاکی از آن است که این پراکندگی به دلیل تبعید نبوده بلکه آنها، برای تأمین منافع خود، همواره در مهاجرت به سر برده اند. به همین دلیل مشاغل عمده ی آنها وابستگی چندانی به محل اقامت نداشته است. آنها کمتر به کشاورزی پرداخته بلکه بیشتر مشغول صرافی و دلّالی و تجارت هستند و مایملک شان عمدتاً منقول است.

یهودیان دیاسپورا از دیرباز با ایجاد شبکه های مهم تجاری و اقتصادی با هم در ارتباط بوده اند. سازمان جهانی صهیونیسم (wzo) و آژانس یهودنیز در قرن اخیر ارتباطات سیاسی آنها را فراهم کرده است.

یهودیها در صورت تمرکز بیشتر جمعیت، در مناطق محصوری به نام گتو (Getto)1 مقیم شده اند و از هر جهت رابطه ی خود با دنیای خارج از گتو را قطع می کردند و به جزایری تبدیل می شدند که مایحتاج معیشتی، فرهنگی، اجتماعی خود را تأمین می کردند. علیرغم ادعای محدودیت از سوی غیریهودیان، آنها مجبور به اسکان در گتو نبوده اند، بلکه به دلیل وجود روحیه خودبینی، حاضر به زندگی در کنار یکدیگر نبوده اند.

صهیونیست ها با طرح جنبش ملی یهود، وضعیت یهودیان را بد جلوه داده و آن را مستمسک مناسبی برای پایان دادن به دیاسپورا قرار داده و خواستار تحقق گتوی گسترده تری تحت عنوان اسرائیل شدند.

  ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 1. براساس فرهنگ های انگلیسی، واژه ی گتو به احتمال زیاد از یک ریشه ایتالیایی و به معنای محله یاکوی است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.