کنیسه محل عبادت یهودیان است و معادل انگلیسی آن Synagogueاست. عده ای معتقدند که یهودی ها پس از ویرانی معبد حضرت سلیمان و نبودن محلی برای قرائت تورات، مکان های مخصوص و مقدسی همچون کنیسه را ایجاد کردند.1 روز مخصوص برای عبادت در این محل، شنبه است که تعطیل هفتگی یهودی ها نیز هست و آنها مقید به رعایت احکام آن هستند. این روز که یهودی ها به آن «شبات» می گویند ـ و همان سبت مذکور در قرآن کریم است ـ از انجام هر کاری منع شده اند.
و اما کنست (Knesset)؛
که مأخوذ از واژه ی «کنست هگدولا» به معنای «مجلس اعظم» و یا «مجلس عالی قانونگذاری یهود» بوده در تاریخ یهود برپا گردیده است و در زبان فارسی به آن کنشت می گفته اند. اما اکنون به پارلمان و یا مجلس قانونگذاری دولت نامشروع اسرائیل گفته می شود. این مجلس 120 کرسی دارد که هر یک از احزاب با فعالیت انتخاباتی خود در هر دوره چهار ساله کرسی های مجلس را تسخیر می نمایند.
جالب است بدانیم که دلیل اختلافات شدید در خصوص موضوعات مهمی همچون مذهب، قومیت، خطوط مرزی، حقوق اساسی شهروندان و حقوق و جایگاه اقلیت عرب زبان، اسرائیل هنوز هم بدون قانون اساسی است.2
در حالی که قانون اساسی، مادر تمام قوانین و الگوی رفتاری نظام حکومتی است که رژیم صهیونیستی بنابر طبیعت نامشروع خود فاقد آن است.
وظایف و اختیارات کنست عبارتند از:
نصب و عزل رئیس دولت یا رئیس جمهور
رأی اعتماد به کابینه
نظارت بر عملکرد کابینه
تصویب طرح های تهیه شده و لوایح دولت
از سال 1977 صحنه ی سیاسی رژیم صهیونیستی با پیروزی جناح راست به رهبری مناخیم بگین، محل تاخت و تاز دو حزب عمده ی این رژیم است: لیکود که نماینده ی عمده جناح راست متشکل از عناصر تندرو و مذهبی است و حزب کار که نماینده ی جناح چپ و متشکل از عناصر به اصطلاح صلح طلب و لاییک و یا غیرمذهبی است. البته در اسرائیل بیش از 30 حزب بزرگ و کوچک وجود دارد و بسیاری در میان این گروه ها و احزاب وجود دارد.
نکته حائز اهمیت آن است که اختلافات حزبی بسیاری در میان این گروه ها و احزاب وجود دارد.
اگرچه که آنها در تشکیل اسرائیل بزرگ و ایجاد نظام سلطه در منطقه هم هدف و هم رأی هستند.
برای اطلاع بیشتر به کتابهای زیر هم می توان رجوع کرد:
1– سیاست و حکومت رژیم صهیونیستی، مجموعه مقالات، نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران، 1377.
2– مجموعه ی اسرائیل شناسی در 12 جلد از نشر دوره ی عالی جنگ.
3– رهبران اسرائیل، نوشته ی محمد شریده، ترجمه و پژوهش از بیژن اسدی و مسعود رحیمی، نشر کویر، 1378.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1– نردبانی به آسمان، نوشته شیرین دخت دقیقیان، تهران، نشر ویدا، 1379، ص 104.
2– رژیم صهیونیستی، نظام قانونگذاری، نوشته انیس شقور، ترجمه عبدالکریم جادری، نشر دوره ی عالی جنگ، تهران 1379، ص 29.
ثبت دیدگاه