حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 22 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1245 تعداد نوشته های امروز : 0×
11 شهریور 1395 - 9:31
شناسه : 4488
بازدید 288
4

«قَدْ نَرَى تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاء فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا» «ما توجّه تو را به آسمان در انتظار وحي و تغيير قبله مي‌نگريم و البته روي تو را به قبله اي كه بدان خشنود شوي بگردانيم.» سوره مباركه بقره، آيه ی 144 از رواياتي كه در شأن نزول آيه وارد شده استفاده مي‌شود كه يهود، مسلمانان […]

ارسال توسط :
پ
پ

«قَدْ نَرَى تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاء فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا»

«ما توجّه تو را به آسمان در انتظار وحي و تغيير قبله مي‌نگريم و البته روي تو را به قبله اي كه بدان خشنود شوي بگردانيم.»

سوره مباركه بقره، آيه ی 144

از رواياتي كه در شأن نزول آيه وارد شده استفاده مي‌شود كه يهود، مسلمانان را در مورد متابعت از قبيله ی خود يعني بيت المقدّس سرزنش مي‌كردند و تفاخر بر ايشان مي‌نمودند. اين موضوع سبب حزن رسول اكرم (ص) شد به طوري كه در تاريكي شب بيرون مي‌آمد و سر به جانب آسمان مي‌كرد و انتظار نزول وحي در اين باره داشت؛ تا اين كه آيه نازل شد؛ البته، بقاء بر قبله ی سابق را تاييد مي‌كرد. آن هم حجّتي براي پيغمبر (ص) و مسلمانان عليه يهود بود و پيروي از قبله آن‌ها به هيچ وجه نقصي براي آنان (مسلمانان) محسوب نمي‌شد، زيرا بنده بايد مطيع و پيرو فرمان باشد؛ ولي بالاخره اين آيه قبله ی جديدي را براي مسلمانان تعيين نمود و سرزنش و تفاخر يهود را قطع كرد و علاوه بر اين تكليف آن‌ها را هم روشن ساخت. يعني هم موجب رضايت خاطر و هم دليل و مدرك در مقابل دشمنان به دست آن‌ها داد.

مرحوم علّامه محمّد حسين طباطبايي؛ الميزان؛ ج1؛ ص 454.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.