يهود و جنگ احزاب
پس از آشكار شدن توطئه و خیانت یهود بنیالنضیر و به دنبال آن برخورد قاطع پیامبر اسلام با آنها، سران و رهبران این طایفه، توطئه دیگری را طراحی كردند.
سلام بن ابی الحقیق و حیی بن اخطب و كنانه ربیع بن ابی الحقیق و سلام بن مشكم و هوذه بن قیس وائلی به همراه تعداد دیگری از سركردگان یهود بنیالنضیر و بنی وائل به مكه رفتند و بزرگان قریش را به جنگ با پیامبر اسلام تحریك و تشویق كردند. آنها همچنین آمادگی یهودیها را برای همهگونه همكاری و كمك به كفّار و مشركین در این راه اعلام داشتند.
سران قریش از رهبران یهود پرسیدند: شما كه اهل كتاب (تورات) هستید بگویید آیا آیین ما بهتر است یا دین محمّد (ص)؟
رهبران یهود پاسخ گفتند: آیین شما از دین محمّد (ص) بهتر است و شما به حق سزاوارتر و نزدیكتر هستید. در بعضی منابع تاریخی آمده است كه یهود برای این كه كفّار قریش به ادعای آنها اعتماد و اطمینان پیدا كنند، به مسجدالحرام رفتند و در برابر بتهای آنان تعظیم و سجده كردند تا به طور عملی حقّانیت آیین كفّار و مشركین را ثابت و به آن اعتراف كنند. گفتار و رفتار سران و رهبران یهود كه ناشی از حقد و كینه و حسادت علیه شخص پیامبر اسلام و مسلمانان بود. سران كفّار و مشركین قریش را شادمان و به آیین خود دلگرم كرد و آنها را برای جنگ با رسول خدا (ص) راغب و امیدوار ساخت. به این ترتیب، كفّار قریش آمادگی خود را برای آغاز جنگ علیه مسلمانان اعلام كردند. رهبران یهود وقتی قریش را آماده جنگ دیدند با چند قبیله مختلف در حجاز تماس گرفتند و آنها را نیز همانند آن چه به قریش گفته بودند، تحریك كردند و به علاوه با تطمیع و دادن رشوه یك سال محصول (خرمای قلعه خیبر) نظر مساعد آنان را برای همراهی قریش جلب نمودند. به این ترتیب دستههای مختلف از میان قبایل گوناگون به مكه آمدند و با كفّار و مشركان قریش ائتلاف و برای جنگ با مسلمانان به سوی مدینه حركت كردند.1
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. برای کسب اطلاعات بیشتر، مراجعه شود به:
زندگانی حضرت محمد (ص)، سیدهاشم رسولی محلاتی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی.
– پیامبری و جهاد؛ جلال الدین فارسی؛ جلد دوم؛ مؤسسه انجام کتاب.
– زندگانی حضرت محمد (ص)؛ تألیف حاج شیخ عباس قمی؛ مؤسسه مطبوعاتی حسینی.
– فروغ ابدیت؛ آیت الله جعفر سبحانی؛ ج دوم؛ چاپ پانزدهم.
زندگانی محمد (ص) پیامبر اسلام؛ ترجمه سیره النبویه؛ تألیف ابن هشام؛ ترجمه سیدهاشم رسولی محلاتی؛ جلد دوم؛ کتابفروشی اسلامیه.
– تاریخ پیامبر اسلام؛ دکتر محمدابراهیم آیتی؛ تجدیدنظر و اضافات؛ دکتر ابوالقاسم گرجی؛ چاپ دانشگاه تهران.
ثبت دیدگاه