حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 11 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1231 تعداد نوشته های امروز : 0×

تازه ترین مطالب

23 مهر 1396 - 14:01
شناسه : 5362
بازدید 232
2

الون بن دیوید نویسنده ی مقاله معاریو، تصریح می کند که نخست وزیر اسرائیل این پیام را به پوتین ارائه کرده که با حضور ایران در سوریه، خطر جدی و جدیدی اسرائیل را تهدید می کند. وی دیدگاه خود و بلکه مقامات اسرائیلی را درباره ی خطر ایران، این گونه ادامه می دهد. آن چه […]

ارسال توسط :
پ
پ

الون بن دیوید نویسنده ی مقاله معاریو، تصریح می کند که نخست وزیر اسرائیل این پیام را به پوتین ارائه کرده که با حضور ایران در سوریه، خطر جدی و جدیدی اسرائیل را تهدید می کند. وی دیدگاه خود و بلکه مقامات اسرائیلی را درباره ی خطر ایران، این گونه ادامه می دهد.

آن چه امروز فکر ما ]اسرائیلی ها[ را به خود مشغول کرده، شاخص هایی است که نشان می دهد ایران برای حضوری بلندمدت در سوریه برنامه ریزی نموده ]است…[.

ایران حکومتی است که ساختاری متشکل از هزاران نفر را ایجاد کرده است. هزاران نفری که هر صبح از خواب بیدار می شوند، برای ضربه زدن به اسرائیل برنامه ریزی می کنند. ایران همچنین کشوری است که در بسیاری از شاخص های آموزشی از اسرائیل هم بالاتر است. کشوری 80 میلیونی که از نظر فارغ التحصیلان دانشگاهی در رده پنجم جهانی و بعد از کشور ایالات متحده و روسیه قرار دارد.»

«شالوو شامیر» یکی نویسنده دیگر یهودی در مقاله ای با اشاره به دیدار نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با انتونیو گوترش دبیرکلّ سازمان ملل متحد و هشدار او درباره خطر حضور ایران در سوریه برای اسرائیل (پس از پایان کار داعش و گروه های تکفیری ـ تروریستی) تصریح می کند که سازمان ملل فاقد این قدرت و توانایی است بلکه باید با دو ابرقدرت آمریکا و شوروی درباره ی خطر ایران برای اسرائیل به توافق رسید.

در مقاله شالو شامیر که در نشریه اسرائیلی معاریو در 8 شهریور 1396ش/ 30 اوت 2017م، به چاپ رسیده چنین آمده است:

«اختیارات دبیرکل سازمان ملل محدود است. نخست وزیر هم این مسأله را یادآوری کرده است. دبیرکل سازمان ملل متحد نیازمند قطعنامه یا حمایت و تشویق قدرت های بزرگی مانند آمریکا و روسیه است.

رهبران دو ابرقدرت جهانی، دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، هردوی آنها آدرس های اصلی و مهم ارسال پیام و اعتراض اسرائیل می باشند. مهم ترین هشدارها نسبت به حضور ایران در سوریه باید به این آدرس ها ارسال شود.»

این نویسنده یهودی در خاتمه با ابراز ناامیدی از چنین توقع و انتظاری می افزاید:

«هیأتی به ریاست رئیس موساد و مسؤول امنیت ملی اسرائیل، در واشنگتن با مشاور امور امنیتی رئیس جمهور ترامپ ملاقات کرد، اما او نتیجه ای را به همراه خود نیاورد و نتوانست به هدف خود در زمینه مرتبط ساختن ایالات متحده به تلاش ها برای جلوگیری از توسعه ی حضور ایران در خاورمیانه نایل شود.

حتی اگر دبیرکل سازمان ملل متحد خود هم تمایل و آمادگی انجام چنین کاری را داشته باشد، به دلیل آن که دو قدرت اصلی به شکلی علنی آمادگی کوچکترین حرکتی را برای این مسأله ندارند، راه به جایی نخواهد برد.»

اما تحلیل «مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل» نیز نشانگر، نگرانی شدید و هراس اشغالگران صهیونیست از حضور و نفوذ ایران و جبهه ی مقاومت در سوریه پس از تلاشی و شکست گروه های تروریستی و تکفیری از جمله داعش است.

در خلاصه این تحلیل و پژوهش که در 2 شهریور 1396ش/ 24 اوت 2017م، منتشر شده آمده است:

«ایران می خواهد سوریه را به قلب هلال شیعی تحت نفوذ خود تبدیل کند که از تهران آغاز شده و بعد از عبور از بغداد و دمشق به بیروت و بعد از آن به سواحل دریایی مدیترانه خواهد رسید. ایران در تلاش جهت تقویت دست آوردها و نفوذ خود در سوریه است ]…[. اسرائیل با نگرانی این تمرکز یا حضور ایران در سوریه را پی گیری می کند.»

در بخشی دیگر از خلاصه ی تحلیل انتشار یافته از سوی مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل درباره ی جایگاه پذیرفته شده و تاثیرگذار ایران در سوریه که از منظر جامعه جهانی نیز مقبول و مشروع است چنین اضافه شده است:

«ایران در چارچوب دخالت جنگی خود به همراه روسیه در سوریه، موفق شد جایگاه محوری ][ به خود اختصاص داده و هم اکنون به عنوان یکی از طرف های مشروع و قدرت های تأثیرگذار بر آینده ی سوریه از طرف جامعه جهانی پذیرفته شده است.»

مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل با اشاره به تلاش های رژیم صهیونیستی از طریق روسیه و آمریکا برای دور کردن ایران از مرزهای مشترک سوریه و فلسطین اشغالی، از هراس و وحشت شدید اشغالگران صهیونیست از یک سو و از تزلزل روانی ـ امنیتی مقامات و دستگاه های سیاسی و نظامی و امنیتی اسرائیلی ها پرده برداشته و می افزاید:

 «نتانیاهو نخست وزیر 23 اوت به دیدار پوتین رفت تا مخالفت اسرائیل را با بازخوردهای توافق آتش بس اعلام کرده و به عنوان قدم پیش دستانه یک هیأت از مسؤولین امنیتی اسرائیل ]به سرپرستی رئیس موساد[ در ایالات متحده با رؤسای سازمان ها و بنیادهای امنیتی آمریکا دیدار کردند تا آن ها را به حمایت از موضع اسرائیل متقاعد کنند. موضعی که خواهان مخالفت با هرگونه حضور ایران در سوریه می باشد.»

مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل در ادامه ی تحلیل خود آورده است:

«تلاش روزافزون ایران برای افزایش نفوذ منطقه ای، اسرائیل را از چند بعد نگران ساخته که مهم ترین آن خطراتی است که می تواند ایران در جبهه شمالی ایجاد کند.»

در خاتمه ی تحلیل برای خالی نبودن عریضه، مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل به خصوص برای کاهش دغدغه و تزلزل روانی اشغالگران و شهرک نشینان یهودی اراضی اشغالی فلسطین، سعی کرده تا با نوعی تهدید تلویحی ایران، به تقویت روحیه جامعه ی یهودی ساکن در فلسطین اشغالی و کاهش ترس و نگرانی آنان نسبت به ضعف، آسیب پذیری و شکنندگی رژیم صهیونیستی مبادرت کند. به طوری که در خاتمه تحلیل خود، چنین اضافه کرده است:

«در صورتی که پیام اسرائیل در ارتباط با حضور ایران در مرز با اسرائیل ]فلسطین[ جنبه ی اجرایی به خود گیرد، به این معنی خواهد بود که اجرای سیاست بی تفاوتی که از سال 2011 اتخاذ نموده، دیگر کارایی خود را از دست داده و از این پس باید شاهد دخالت مستقیم ]اسرائیل[ در رخدادهای جنوب سوریه باشیم.»

موشه آرنز از دیگر مقامات اسرائیلی نیز با اشاره به اقتدار و حضور ایران اسلامی و نیروهای مقاومت در سوریه، ضمن ابراز نگرانی و حتی اعلام موضع مبنی بر عدم بی تفاوتی اسرائیل در این خصوص، مقامات آمریکا را حامی و حافظ اشغالگران صهیونیست و جامعه ی یهودی داخل اراضی اشغالی فلسطین قلمداد کرده است.

این مقام صهیونیستی در مقاله اش که در 7 شهریور 1396ش/ 29 اوت 2017م، در نشریه صهیونیستی هاآرتص چاپ شده، با یادآوری توافق هسته ای ایران نوشته است:

«اما اسرائیل ]…[ هم اکنون شرایطی بهتر از هرزمان دیگری دارد چه حزب دمکرات و چه حزب جمهوریخواه در زمان حاضر در کنگره از حامیان اسرائیل هستند، ]…[ اکنون به رغم آن که در برابر دولت آمریکایی مهربان تری ]دولت ترامپ[ قرار داریم، اما این واقعیت که ما به تنهایی در مقابل چالش مذکور ]ایران[ ایستاده ایم غیرقابل انکار می باشد.

اسرائیل باید به جهانیان اعلام نماید که به خوبی به حجم این خطر، آگاه بوده و تردیدی در مقابله با آن قبل از آن که دیر شود نخواهد داشت. سفر نتانیاهو به روسیه با این هدف انجام شد که چهره اوضاع را بدون هیچ شک و شبهه ای برای پوتین توضیح داده و صراحتاً اعلام شود که اسرائیل در مقابل افزایش خطرات تهدیدکننده مرزهایش بی تفاوت باقی نخواهد ماند.»

اما کانال 7 تلویزیون اسرائیل به تاریخ 7 شهریور 1396ش/ 29 اوت 2017م، یعنی شش روز پس از سفر و دیدار نتانیاهو با پوتین به نقل از روزنامه روسی پراودا، گزارش داد:

روزنامه پراودا به نقل از شاهدان عینی که در بخشی از این ملاقات حضور داشتند می نویسد:

«پوتین به نتانیاهو تلویحاً اعلام کرد که هیچ آمادگی برای هر نوع اقدامی علیه ایرانی ها ندارد.»

کانال 7 تلویزیون اسرائیل در ادامه این گزارش افزود:

«ایران هم پیمان راهبردی روسیه در خاورمیانه می باشد، اما اسرائیل نیز یکی از متحدین مهم روسیه در منطقه است. این مسأله را نتانیاهو به اطلاع پوتین رساند و تأکید کرد مسکو منافع امنیتی اسرائیل را لحاظ نماید. به گفته حاضرین در این دیدار ]هنگامی[ که نتانیاهو نقشه خطرات ]ایران[ را تشریح می کرد، پوتین نفس عمیقی کشید و با آرامش گفت: متأسفانه در این رابطه نمی توانم به شما کمکی بکنم.»

محمدتقی تقی پور

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.