حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 4 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1225 تعداد نوشته های امروز : 1×

تازه ترین مطالب

هر ضربه به رژیم صهیونی از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کلّ منطقه و بلکه به کلّ انسانیّت است عزای ما در فقدان آقای سیّد حسن نصرالله از جنس عزای حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام است یعنی زنده‌کننده و پیش‌بَرنده و شوق‌آفرین برای کار و پیشرفت لزومِ گرفتنِ «انتقام سخت» و تاریخ‌ساز از سران و رهبران جبهه‌ی جهانی قوم یهود و رژیم تروریست «اسرائیل» ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، بحول و قوه‌ی الهی کوبنده‌تر خواهد شد پیام مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان فلسطین، به وسیله‌ی خبیث‌ترین کفّار عالم غصب شده؛ حکم قطعی شرعی و بر همه واجب است فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلی‌اش برگردانند ایجاد وحدت و تشکیل «امّت اسلامی» دشمنانی دارد؛ روی «دشمنان اسلام» فکر کنید، تکیه کنید؛ دشمن فلان کشور، مهم نیست؛ کسانی هستند دشمن اسلامند. اینکه دختر عزیز ما مدال خودش را اهدا می‌کند به بچّه‌های غزّه یا فلسطین، این در دنیا خیلی پُرمعنا است

08 دی 1392 - 12:18
شناسه : 1953
بازدید 200
0

كتاب «حوالی مبارك؛ فلسطین، از گذشته تا امروز» نوشته شمس‌الدّین رحمانی و از انتشارات كانون پرورش فكری است. این كتاب در قطع رحلی و در 535 صفحه در سال 1392 چاپ و منتشر شده است.

ارسال توسط :
پ
پ

كتاب «حوالی مبارك؛ فلسطین، از گذشته تا امروز» نوشته شمس‌الدّین رحمانی و از انتشارات كانون پرورش فكری است. این كتاب در قطع رحلی و در 535 صفحه در سال 1392 چاپ و منتشر شده است.
نویسندۀ كتاب در پیشگفتار آن نوشته است:
«مجموعه حاضر درباره سرزمین مبارك قدس و تاریخ چهار هزار ساله آن است كه به اعتبار آیه ابتدای سوره مباركه اسراء، «حوالی مبارك» نامیده شده است.
در این مجموعه، در بخش نخست، سرگذشت این سرزمین از ابتدا تا ایام اخیر، مورد بررسی قرار گرفته است؛ و در بخش دوم، كلمات و عناوینی كه توضیح بیشتری لازم دارد، انتخاب و تشریح شده و به ترتیب حروف الفبا تنظیم گردیده است تا خواننده بتواند آن‌ها را یافته و مورد مطالعه قرار دهد.
ذكر چند نكته در این مقدّمه ضروری است:
1- موضوع فلسطین و یهود، در ابعاد جغرافیایی و تاریخی و دینی و سیاسی و اجتماعی، قاعدهً برای نوجوانان و جوانان، موضوعی خشك و كم‌جاذبه است. امّا اهمیّت مطلب و ابعاد متنوّع و گسترده آن، پرداختن به این موضوع را ضروری می‌كند؛ خصوصاً كه بزرگان ما فرموده‌اند «معارف فلسطین» را باید به نسل تازه این مملكت آموزش داد. بنابراین پرداختن به چنین موضوعی از یك سو لازم و ضروری و از سوی دیگر همراه با مشكلات و پیچیدگی‌های ویژه خود است.
2- علاوه بر تنوّع و گستردگی مطالب در موضوع فلسطین، نوع دیدگاه‌های مختلف درباره این مسأله هم خود مشكل دیگری است. بعضی با نگاه لیبرالی و ظاهراً بی‌طرف و با عنوان پُرطمطراق «علمی» این موضوع را بررسی می‌كنند؛ برخی با دید ناسیونالیستی و ملّی‌گرایانه؛ عدّه‌ای با قالب ماتریالیستی و تضادّ طبقاتی؛ و… امّا ما كوشیده‌ایم در حدّ توان و بضاعت خود از نحوۀ نگاه اسلامیِ امام خمینی قدّس سرّه و مقام معظّم رهبری پیروی كنیم كه هم آن را درست و واقعی و علمی می‌دانیم و هم راهگشای انقلاب اسلامی تا رسیدن به سرانجام مطلوب آن.
3- چون مخاطب این مجموعه جوانان هستند، كوشش شده است كه علاوه بر بكارگیری زبان ساده و پرهیز از اصطلاحات دور از ذهن، از منابعی هم استفاده كه اگر مورد توجه و علاقه و پیگیری خواننده واقع شده قابل دسترس باشد و در عین حال حد و اندازه و ارزش آن منابع هم ذكر شده باشد…»
همچنین در مقدّمه كتاب آمده است كه:
«در روزگار ما كلمات یهودی، صهیونیست، اسرائیل، فلسطین،… تقریباً هر روز به طور مكرّر در رسانه‌ها بیان می‌شود و سؤالاتی هم پیرامون آن‌ها مطرح می‌گردد:
آیا صهیونیست‌ها ذاتاً این قدر آدمكش و وحشی هستند؟
اساساً اختلاف بین صهیونیست‌ها و فلسطینیان بر سر چیست؟
آیا اسرائیل واقعاً یك كشور جعلی است؟
یهودی‌ها در این میان چه كاره‌اند و سابقه‌شان به كی و كجا برمی‌گردد؟
و از این قبیل.
طبعاً برای پرداختن به همۀ این مطالب باید وقت مناسبی را اختصاص داد وبا حوصله به آن‌ها پرداخت. در عین حال این سؤال مهمّ را هم باید پاسخ گفت كه:
اساساً این مطلب به چه درد ما می‌خورد؟ و چقدر به ما مربوط است؟
اجمالاً در مورد این سوال آخر می‌توان این‌طور جواب داد كه: این قضایا به شدت به ما و زندگی و فرهنگ و تاریخ ما مربوط است و بسیار هم اهمیّت دارد و كاملاً هم ضروری است كه هر كس لااقل مختصری از این مطالب را بداند. امّا طبعاً فقط با همین یك جمله نمی‌توان از كسی انتظار داشت كه این جواب را بی‌چون و چرا بپذیرد. راه چاره همان است كه باید با حوصله و مدارا و دقّت و علاقه، این مطالب را بررسی كرد و توضیح لازم را شنید و جواب سؤالات بالا و مطالب دیگری را كه طبعاً با این‌ها مرتبط است مورد مطالعه قرار داد. در این كتاب كوشیده‌ایم همین مطالب ضروری را انجام دهیم و برای حفظ ترتیب مطالب ابتدا از تاریخ یهود شروع می‌كنیم: یك تاریخ سه چهار هزار ساله كه مرتبط با تاریخ انبیاء است و از زمان حضرت ابراهیم علیه‌السّلام شروع شده و تمامی دوران انبیاء الهی را دربر می‌گیرد. در این راستا به موضوع ارتباط یهودی‌ها با حضرت عیسی مسیح علیه‌السّلام و دنیای مسیحیت اشاره می‌كنیم و پس از آن، نوع برخورد آن‌ها با اسلام و مسلمانان در قرون اخیر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
در ادامه به خصوصیات خلقی و رفتار یهودی‌ها می‌پردازیم، فرهنگ آن‌ها را تا حدّ امكان می‌كاویم و در انتها به نحوۀ شكل‌گیری صهیونیسم و مسائل مختلفی كه بیش از یك قرن در منطقه خاورمیانه و فلسطین شاهد آن هستیم اشاراتی داریم. به این امید كه سؤالات مطرح شده در این زمینه را پاسخ گفته باشیم…»
گفتنی است كه بخش اوّل كتاب از صفحه 9 تا 98 شامل تاریخ قدیم یهودی‌ها در جهان و ایران است و ایضاً در دنیای مسیحیّت و اسلام؛ و سپس وضع آن‌ها در میان پرئتستان‌ها و اروپا و در انگلیس تا مقدمات برپایی بساط ظالمانۀ رژیم جعلی صهیونیستی و تا ایّام و حوادث اخیر. از صفحه 101 تا انتهای كتاب هم حدود 300 عنوان از كلمات و اصطلاحات و موضوعاتی كه لازم است درباره موضوع فلسطین و یهود توضیح داده شود به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده است.
این كتاب با قیمت 23 هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.