زندانیان آمریکا؛ بردگان قرن بیستم
افزایش چشم گیر آمار زندانیان در ایالات متحده آمریکا، یکی دیگر از بحران های اجتماعی آن کشور را نشان میدهد. یک نویسنده و منتقد آمریکایی بدون ذکر نام خود، با اشاره به وجود انواع شاخص های مبنی بر وجود حکومت استبدادی و دیکتاتوری در آمریکا، نادیده گرفتن حقوق اولیه شهروندان آن کشور، اعمال زور، مالیاتهای سنگین، بهره کشی اُلیگارشی قدرت از جیبِ مردم، وجود شبکههای جاسوسی، استراق سمع و تصویربرداری از شهروندان و …، مسأله زندانیان آمریکا را مورد بررسی قرار داده و می نویسد:
آمریکا، بزرگترین جمعیت زندانی و بالاترین میزان زندان را در جهان دارد. در این کشور تقریباً هر چیزی، یک جرم برای زندانی کردن فرد محسوب می شود و برای این سیستم روبه رشد زندان داری شرکتی باید به گونه ای پول تهیه شود. علاوه بر 4/2میلیون نفری که در زندان ها حضور دارند، پنج میلیون (000/000/5) نفری نیز مشمول آزادی مشروط شده اند22.
راینا خالِک23یکی از فعالان اجتماعی آمریکا، از زندانیان ایالات متحده با عنوان «ملتی محبوس»یادکرده است. او در نوشته ای با عنوان «بردگان قرن بیست و یکم: چگونه شرکت ها از نیروی کار زندانیان بهره کشی می کنند»، تصریح می کند کهآمریکا با داشتندو و نیم میلیون زندانی، سرآمد تمام کشورهای جهان است.
در ادامه مقاله با تأکید بر این موضوع که زندانیان از همه گونه حقوق شهروندی خود از نظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی محروم هستند، می افزاید:
در میان کارگران آمریکایی، گروهی وجود دارند که آن چنان از حقوق خود محرومند که شرکت ها می توانند با پرداخت دست مزدهایی که به دست مزدهای بیگاری خانه های جهان سومی تنه می زنند، از آنها بهره کشی کنند. این کارگران به طور قانونی از حقوق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود محروم شده اند و در شمار شهروندان درجه دو قرار گرفتهاند. آنها از تشکیل اتحادیه محرومند، هرگز نمیتوانند صدایشان را به گوش کسی برسانند و مجبور به کارکردن در ازای دست مزدهایی ناچیز یا حتی بدون دست مزد هستند. این گروه کثیر به حاشیه رانده شده، به مردمان نامرئی جامعه آمریکا تبدیل شدهاند آن ها از چشم جامعه مخفی نگه داشته میشوند و هیچ منبع قابل دسترسی برای بهبود بخشیدن شرایط خود یا دگرگون کردن وضعیتی که اسیر آنند، ندارند.
سخن از 3/2میلیون زندانی آمریکایی است که پشت میله ها گرفتار شده اند و نمی توانند خود را نشان دهند یا صدایشان را به گوش دیگران برسانند. آنها بردگان قرن بیست و یکم هستند24.
بر اساس این نوشته سیاهپوستان بالاترین درصد زندانیان را تشکیل می دهند:
افراد سیاهپوست فقط سیزده درصد از کل جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند، اما چهل درصد زندانیان آمریکایی را شامل می شوند. بر اساس اعلام «دایره آمار قضایی»، میزان آمار مردان سیاه پوست زندانی از 5/6برابر مردان سفیدپوست به 5/2برابر کاهش یافته است، در حالی که این میزان در میان مردان اسپانیولی تبار و زنان سیاه پوست، بیش از سه درصد میزان زنان سفیدپوست و دو برابر زنان اسپانیولی تبار افزایش داشته است.
مایکل الکساندر در کتاب خود به نام جیم کرو جدید اشاره می کند که مجموع مردان سیاه پوست زندانی در حال گذراندن مجازات تعلیقی و در حال آزادی مشروط، از تعداد بردگان سیاه پوست در سال 1850بیشتر است. […].
نظام زندان داری آمریکا همواره به نژادپرستی و برتری جویی آلوده بوده، ولی امروزه این وضعیت وخیم تر شده است. اندک اندک روشن می شود که شرکت های خصوصی دارای یک بازار نیروی کار ارزان و در دسترس هستند. این بازار در چین، اندونزی هائیتی یا مکزیک قرار ندارد، بلکه همین جا در سرزمین مهد آزادی هست که در آن، شرکت های بزرگ به شکلی فزاینده، زندانیان را به عنوان یک منبع نیروی کار ارزان و گاهی اوقات رایگان به کار می گیرند.
از دید شرکت ها، استفاده از نیروی کار زندانیان، راهبردی درخشان در مطالبه ابدی و ازلی سود حداکثری به شمار می رود. شرکت ها با دست یافتن به منبع نیروی کار زندانیان، به یک اوج در دسترسی به کارگرانی رسیده اند که نه تنها ارزانند، بلکه به سادگی قابلِ کنترل نیز هستند. شرکت ها در ندادن مزایایی همچون بیمه بهداشتی یا مرخصی بیماری آزادند، در حالی که هم زمان، دست مزدهایی اندک تا صفر را به آنها پرداخت می کنند. آنها لازم نیست نگران اتحادیه ها یا تقاضای افزایش مرخصی یا افزایش دست مزد ها باشند. کارگران زندانی تمام وقت هستند و هیچ گاه به دلیل مشکلات خانوادگی، تأخیر یا غیبت نمی کنند.
چنان چه آنها کار نکنند، به حبس انضباطی و از دست دادن امتیازات غذا و نیز فرصت «خوش رفتاری» که موجب کاهش محکومیت آنها میگردد، محکوم میشوند.25
شمار قابل توجهی از زندانیان آمریکا، ناگزیرند در طول ساعات شبانه روز و به طور تمام وقت، چون بردگان قرون تاریک تاریخ، برای اربابان دوران مدرن، یعنی زرسالاران صاحب شرکتهای بزرگ آمریکایی کار کنند:
نوح زاتا از مدرسه حقوق یو. سی. ال. ای. چنین برآورد میکند: بیش از ششصد هزار و شاید نزدیک به یک میلیون زندانی به طور تمام وقت در زندان ها و ندامت گاه های سراسر ایالات متحده در حال کارند.26
ایالات متحده آمریکا در تبلیغات چشمگیر و فریبنده جهانی، خود را مهدآزادی، تمدن، رفاه و بهشت موعود دنیای مدرن معرفی می کند، این در حالی است که نویسنده آمریکایی به صراحت می نویسد:
این واقعیت هرگز یک راز نیست که آمریکا به نسبت، بیش از هر کشور دیگری در طول تاریخ، شهروندان خود را زندانی می کند. ایالات متحده با دارا بودن فقط پنج درصد از جمعیت جهان، 25درصد زندانیان را در زندان های خود نگه داری می کند. در سال 2008، افزون بر 3/2میلیون آمریکایی در زندان یا بازداشتگاه بودند و از هر 48مرد در سن کار، یک نفر پشت میله ها به سر می برد.27
محمدتقی تقی پور
پاورقی:
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
22. همان منبع، شماره نود و هشت، به نقل از:
www.activistpost.com/2011/05/10-indications-united-states-is-html
این نویسنده آمریکایی از ذکر نام خود در مقاله، خودداری کرده است.
23. Rania Khalek
24. همان منبع، شماره نود و هفت، به نقل از: www.alternet.org
25. همان.
26. همان.
27. همان.
ثبت دیدگاه