یادداشت تحلیلی/ همه عوامل و عناصر داخلی و خارجی به خوبی نشان می دهد که پایه های دولت غاصب و جعلی اسرائیل کاملاً متزلزل شده و این لانه عنکبوت در سراشیبی زوال قرار گرفته است. این واقعیّت پنهان را بیش از همه، مقامات بلندپایه ی سیاسی و اطلاعاتی و نظامی اسرائیلی چون «قاتلان وحشت زده» به نظاره نشسته اند.
رهبران اوّلیه و پایه گذاران رژیم غاصب اسرائیل، تأسیس این دولت جعلی را تحقق «رؤیای بنی اسرائیل» و «احیای سلطنت داود و سلیمان»در چارچوب «مرزهای توراتی»براساس فرضیه های «عهد عتیق» و آغاز دوران طلایی مجدد و عظمت قوم یهود در مسیر برپایی «حکومت جهانی» این قوم قلمداد و تبلیغ می کردند.
به خصوص پس از جنگ شش روزه سال 1967م/ 1346ش، که اشغال بلندی جولان، کرانه باختری (و شرق بیت المقدس) و نوار غزه را در پی داشت، و نیز پس از جنگ چهارم اعراب و اسرائیل، و تهاجم نظامی به لبنان در سال 1982م/ 1361ش، آنها همواره بر تنور تبلیغات یادشده می دمیدند.
پس از پیروزی مقاومت اسلامی لبنان در اواسط سال 2000م/ 1379ش، و فرار خفت بار اشغالگران صهیونیست از جنوب این کشور و به دنبال آن، برچیده شدن شهرک های یهودی نشین در نوار غزه، جنگ 33 روزه، جنگ 22 روزه، 8 روزه و نیز 51 روزه غزه، رهبران و استراتژیست های صهیونی و کهنه کاران عرصه سیاست و امنیت این رژیم به ارزیابی جدیدی رسیدند که خواب آنها را آشفته کرد.
تحولات و رویدادهای یکی دو دهه ی اخیر به وضوح نشان داد که معادله و موازنه قدرت، برخلاف پیش بینی و برنامه ریزی صهیونیست ها، کاملاً دگرگون شده است. سال 2015م/ 1394ش، آیینه شفافی بود که جایگاه، وضعیت و موقعیت دولت صهیونی را به صورت تمام برای به رهبران، مقامات و سیاستگذاران و برنامه ریزان سیاسی و نظامی اسرائیلی بیش از پیش آشکار و عیان کرد.
علی رغم همه ی آن چه در ظاهر مشاهده می شود، یعنی حمایت و پشتیبانی بی چون و چرای آمریکا و اتحادیه اروپا از اسرائیل، همسویی و همگرایی شمار قابل توجهی از حکام و تاجداران عربی با صهیونیست ها، برخورداری رژیم صهیونیستی از قدرت نظامی و اتمی، ماهیت خشن و درنده خویی اشغالگران صهیونیست و …، آن سوی دیگر واقعیت ها نشان داد و می دهد که دولت جعلی اسرائیل در یک سرازیری ناخواسته و پیش بینی نشده ای از دیدگاه تئوریسین ها و استراتژیست های امنیتی، اطلاعاتی، نظامی و سیاسی صهیونیست، قرار گرفته است. معادله ی جمعیت در کُلّ سرزمین فلسطین، از کرانه غربی، نوار غزه و اراضی اشغالی 1948، کاملاً به نفع فلسطینیان و صاحبان اصلی آن سرزمین و به ضرر و زیان اشغالگران اسرائیلی و شهرک نشینان یهودی پیش رفته و می رود. آن چنان که امروز قریب شش و نیم میلیون فلسطینی در این مناطق زندگی می کنند.
آگاهی و بیداری در سطح جهانی درباره ی ماهیت و واقعیت رژیم غاصب اسرائیل آن چنان رو به گسترش و افزایش است که «جنبش جهانی تحریم محصولات اسرائیلی» امروز به یک چالش و معضل اساسی برای اشغالگران صهیونیست تبدیل شده است. این مشکل نه فقط در حوزه های مالی و اقتصادی به شدت گریبان اسرائیلی ها را گرفته است بلکه اتحادیه اروپا را به عنوان شریک و حامی بی چون و چرای اسرائیل مجبور کرد که در پاییز سال 1394 طرح برچسب دار شدن محصولات اسرائیلی ساخت شهرک های یهودی نشین را تصویب و رسماً اعلام کند. علاوه بر بایکوت اسرائیل، در بسیاری از شهرهای اروپایی و حتی آمریکای شمالی از سوی ده ها اتحادیه و سندیکای کارگری برخوردار از حمایت میلیون ها عضو، حرکت هایی نیز از سوی جنبش جهانی تحریم اسرائیل در مسیر تحریم علمی و فرهنگی اشخاص و مراکز صهیونی نُضج گرفته است.
بنابراین افزایش و گسترش تنفر و بیزاری از اشغالگران صهیونیست که ریشه در بیداری جهانی نسبت به ماهیت صهیونیست ها دارد، بشارت می دهد که در آینده ای نه چندان دور قیام سراسری جهانی علیه اسرائیل در همه ی قاره های جهان برپا شود.
انتفاضه سوّم فلسطینیان در اراضی اشغالی نیز به وضوح اثبات کرده است که زمین زیر پای جامعه ی صهیونی و شهرک نشینان یهودی درسراسر فلسطین به لرزه در آمده است. خیزِش سراسری فلسطینیان طی سه انتفاضه ی چند دهه اخیر، موجب فرار و مهاجرت معکوس صدها هزار یهودی از فلسطین اشغالی شده است.
این پدیده ی جدید آن چنان مایه ی اضطراب و نگرانی مقامات و رهبران صهیونیستی است که از آن با تعبیر «خارج شدن خون از تن اسرائیل» یاد کرده اند.
به اعتراف برخی کارشناسان اسرائیلی، اگر دیروز اسرائیل یک دژ امنیتی تسخیرناپذیر بود، امروز امنیت یک کیمیای دور از دسترس برای جامعه ی یهودی در اراضی اشغالی فلسطین است. فقدان امنیت روانی از دید اشغالگران صهیونیست که بر اثر انتفاضه سوم و افزایش امواج شهادت طلبی در سراسر فلسطین خودنمایی می کند، اسرائیل را با یک بحران حیاتی روبرو کرده است. از نظر آنها، اسرائیل (سراسر فلسطین) امروز ناامن ترین مکان برای یهودیان در کُلّ جهان است. این بحران امنیتی، موجودیت اسرائیل را هدف قرار داده است.
مهم تر از همه ی اینها، در سال جاری به وضوح اثبات شد که علی رغم همه توطئه ها و دسیسه ها و جنگ افروزی ها در جهان اسلام، از سوریه تا عراق، یمن و …، که طراح و برنامه ریز اصلی و پشت پرده ی آن صهیونیست ها هستند، جبهه ی مقاومت معادله و موازنه قدرت را در منطقه به هم زده است. گروه های مقاومت اسلامی در سرزمین فلسطین، از کرانه غربی تا نوار غزه، امروزه علاوه بر برخورداری از انگیزه ی متعالی برای آزادی سرزمین خود، به سلاح ها و جنگ افزارهایی دست یافته اند که درواقع به یک قدرت بازدارنده در برابر تجاوزطلبی های رژیم صهیونیستی تبدیل شده اند که تا پیش از این سابقه نداشته است. بُرد موشک هایی که امروز جنبش جهاد اسلامی و حماس در اختیار دارند قادرند بعضی شهرها، بندرها و شهرک های یهودی را کاملاً نشانه گیری کرده و هدف قرار دهند. این واقعیتی است که برخی فرماندهان نظامی و مقامات بلندپایه اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل با ترس و نگرانی فزاینده نسبت به آن اعتراف و اعلام خطر کرده و هشدار داده اند.
مهم تر از همه ی اینها، نیروی مقاومت اسلامی جنوب لبنان و حزب ا… است. به طوری که نشریه آمریکایی فارن پالیسی، اوایل مارس 2016 و اواسط اسفند 94، به صراحت اذعان کرد: اگر اسرائیل دست از پا خطا کند، جنگ بعدی حزب ا… با اسرائیل، دیگر نه در جنوب لبنان، که در داخل سرزمین های اشغالی و شهرک نشین های یهودی خواهد بود.
به نوشته این نشریه آمریکایی، این چیزی نیست که رهبران اسرائیل نسبت به آن بی اطلاع باشند. بلکه بزرگترین نگرانی و دغدغه اسرائیل، تجارب به دست آمده از سوی حزب ا… در جنگ سوریه است که نه فقط قدرت دفاعی این حزب را ارتقا و افزایش داده که قدرت تهاجمی شگفت انگیزی به آن داده است. فارن پالیسی هشدار داده که حزب ا… اکنون به موشک های بالستیک، اسکاد، فاتح و ام ششصد، مجهز است که با این توانمندی های تهاجمی و جنگی و موشک های هدایت شونده قادر است هر نقطه ای را از مناطق مرکزی تا جنوبی که مقر فرماندهی، پایگاه های هوایی و مراکز مهم اقتصادی اسرائیل در آن قرار دارد هدف گیری کند.
الوین دیوید گزارشگر نظامی کانال ده تلویزیون اسرائیل اعتراف کرده که حزب ا… امروز از یک قدرت تهاجمی نظامی برخوردار شده که 95 درصد ارتش های جهان فاقد آن توانایی هستند.
عاموس هرئیل خبرنگار نظامی هاآرتض نیز اخیراً نوشت: دستگاه های نظامی، امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل نباید ارزیابی اشتباه و نادرستی از پیامدهای جنگ سوریه درباره حزب ا… داشته باشند. امروز اسرائیل با یک ارتش منظم و قدرتمندی به نام حزب ا… روبروست که 45 هزار جنگنده و نیروی نظامی آماده با بیش از یکصد هزار موشک با دقت هدف گیری بالا در زرداخانه خود در اختیار دارد.
آلون مندز فرمانده نظامی تیپ سیصد ارتش اسرائیل، علاوه بر اعتراف به موارد مشابه درباره حزب ا…، هشدار داده که صرف نظر از قدرت نظامی و جنگی، حزب ا… به خوبی و با قدرت قادر است به افکار عمومی اسرائیل ها ضربه بزند و امنیت روانی جامعه اسرائیلی را تحت تاثیر قرار دهد.
امروز همه عوامل و عناصر در داخل فلسطین و نیز مناطق پیرامونی آن در منطقه و جهان اسلام به خوبی نشان می دهد که پایه های دولت غاصب و جعلی اسرائیل کاملاً متزلزل شده و این لانه عنکبوت در سراشیبی زوال قرار گرفته است. این واقعیّت پنهان را بیش از همه، مقامات بلندپایه ی سیاسی و اطلاعاتی و فرماندهان ارشد نظامی اسرائیلی چون «قاتلان وحشت زده» به نظاره نشسته اند.
محمّدتقی تقی پور
دبیرکل جمعیت حامیان آزادی قدس شریف و پژوهشگر حوزه فلسطین
منبع: خبرگزاری قدس (قدسنا)
ثبت دیدگاه